Navike koje loše utiču na potenciju

Pušenje, alkohol i stres su samo neke od stvari koje loše utiču na potenciju. Pročitajte koje to navike loše utiču na erekciju...

Loše navike za potenciju

Da li ste ikada pomislili da neke od vaših svakodnevnih navika ili rutina mogu uticati na vašu sposobnost da se uspravite? Bićete iznenađeni kada saznate da vaše jutarnje putovanje na posao, ono što jedete za večeru i koliko dobro perete zube mogu uzrokovati erektilnu disfunkciju. Da bismo vam pomogli da zaštitite svoju erekciju, pokazujemo vam šta ne bi trebalo da radite ako želite da imate bolju erekciju tako što ćete izbaciti te loše navike.

7 Navika koje loše utiču na erekciju

1. Dugotrajno uzimanje lekova protiv bolova

Uzrok vaše erektilne disfunkcije može ležati u vašem ormariću za lekove. Erektilna disfunkcija može biti nuspojava mnogih lekova kao što su antidepresivi i lekovi za krvni pritisak, ali najviše zabrinjava to što vaši svakodnevni lekovi za ublažavanje bolova mogu biti uzrok vaše erektilne disfunkcije. Istraživanje sprovedeno na efekte dugotrajne upotrebe lekova protiv bolova i sposobnost postizanja erekcije je otkrilo da postoji veza između erektilne disfunkcije i upotrebe lekova protiv bolova. Smatra se da je razlog za to to što lekovi protiv bolova smanjuju nivo testosterona i što testosteron igra veliku ulogu u erektilnoj funkciji.

Lek: Saznajte od svog lekara da li je lek koji uzimate odgovoran za vašu erektilnu disfunkciju i razgovarajte o alternativnim lekovima ili mogućnostima lečenja erektilne disfunkcije kako biste pomogli sa ovim neželjenim efektom.

2. Nedostatak fizičke aktivnosti

Neaktivnost ima mnogo posledica po naše zdravlje, uključujući i vašu sposobnost da postignete erekciju. Vežba ne samo da podiže nivo energije i raspoloženje, već i penis. Nedostatak vežbanja ili nedostatak seksa može dovesti do manje erekcije ili na kraju do nemogućnosti da postignete erekciju čak i kada to želite. Redovna aktivnost, posebno penisa kroz seks ili masturbaciju, sprečava stvaranje ožiljaka koji može dovesti do erektilne disfunkcije i štiti nerve i krvne sudove.

Kada vežbate, vaše telo proizvodi azot oksid koji opušta i širi krvne sudove koji su neophodni za cirkulaciju i snabdevanje krvlju penisa. Pored toga, bolesti srca, visok krvni pritisak, visok holesterol i gojaznost su svi uzroci erektilne disfunkcije i način da se ova stanja spreči je aktivan način života.

Lek: Nekoliko dana u teretani nedeljno ili čak umereno vežbanje kod kuće ne samo da će poboljšati vaše opšte zdravlje, već i vaš seksualni život, a što više imate seks, to više poboljšavate zdravlje vašeg penisa za bolju erekciju.

3. Loša oralna higijena

Stanje vaših zuba i desni ima ogroman uticaj na mnoge aspekte vašeg zdravlja, uključujući funkciju srca i mozga, ali može imati i negativan uticaj na seksualnu funkciju. To je zato što postoji direktna veza između loše higijene zuba i erektilne disfunkcije. Bolest desni je vodeći uzrok ovoga. Bakterije koje izazivaju hroničnu upalu desni mogu se uvući u krvotok i oštetiti krvne sudove. Mogu oštetiti krvne sudove u penisu što dovodi do lošeg protoka krvi u ovom delu tela.

Lek: Uverite se da četkate i čistite zube koncima najmanje dva puta dnevno i idite na redovne preglede kako bi vaš zubar mogao da uoči sve znake bolesti desni pre nego što bude prekasno.

4. Biciklizam

Svakog jutra vozite bicikl na posao, što je odlično za vaše zdravlje i pomaže životnoj sredini u tom procesu jer je ekološka alternativa vožnji. Međutim, to nije tako dobro za zdravlje vašeg penisa ili vaš seksualni život. Poznato je da provođenje mnogo vremena na biciklu smanjuje osećaj u penisu i uzrokuje probleme u postizanju erekcije. To je zato što vožnja bicikla vrši pritisak na područje između anusa i penisa koje ima mnogo nerava i arterija koje snabdevaju penis krvlju. Ovaj ponovljeni pritisak na ovo područje može izazvati oštećenje ovih nerava i arterija i smanjiti dotok krvi u penis koji je potreban za erekciju.

Rešenje: Ako morate da vozite svakodnevno, pokušajte sa podstavljenijim i širim sedištem da biste smanjili pritisak.

5. Pušenje

Mora da živite ispod kamena ako niste svesni opasnih efekata pušenja. Pušenje utiče na skoro svaki deo vašeg tela, uključujući i vaš penis. Nezdravi krvni sudovi su vodeći uzrok problema s erekcijom jer krv jednostavno ne može da stigne do penisa da bi ga uspravio. Hemikalije u cigaretama značajno oštećuju krvne sudove po celom telu, a erektilna disfunkcija je posledica oštećenja onih u penisu.

Lek: Ako pušenje izaziva probleme sa erekcijom, jedini lek je da prestanete u potpunosti za dobrobit vašeg zdravlja. Smanjenje unosa je početak, ali i dalje oštećujete svoje krvne sudove bez obzira koliko pušite. Postoji mnogo načina za prestanak pušenja.

6. Alkohol

Ako redovno uživate u alkoholnom napitku (ili nekoliko njih) može biti da se družite ili da vam pomogne da prevaziđete anksioznost zbog performansi, ali to može doneti više štete nego koristi vašem seksualnom životu. Mnogi ljudi smatraju da im alkohol daje samopouzdanje kako bi im pomogao da se dobro ponašaju u spavaćoj sobi, a zapravo ometa vaš učinak. Da, imate više samopouzdanja, ali kada je reč o tome da zaista uradite delo, možda ćete imati problema.

To je zato što je alkohol depresiv koji ne samo da smanjuje seksualnu želju već i otežava postizanje erekcije nego kada niste u alkoholisanom stanju. Iako ste možda uzbuđeni, to možda neće biti na istom nivou kao kod trezvenog tela, orgazami će biti manje intenzivni, a vaša erekcija može biti odložena ili je nećete uopšte dobiti. Ako ste veliki pijanac, rizik od dugotrajne erektilne disfunkcije je visok.

Rešenje: Možda nećete morati u potpunosti da isključite alkohol, ali vodite računa da pijete umereno. Ako ste primetili bilo kakve seksualne disfunkcije nakon konzumiranja alkohola, možda bi bilo pametno imati potpuno trezan seks koji je sigurniji i prijatniji.

7. Nedostatak sna

Svi znamo koliko je nedostatak sna loš za naše fizičko i mentalno zdravlje, ali da li ste svesni da te kasne noći i nedovoljno sna zapravo doprinose vašim problemima s erekcijom? Ako ste primetili da imate manje erekcija nego obično, ili niste tako erektni kao inače, to bi mogli biti znaci erektilne disfunkcije i vaš kvalitet sna može biti uzrok.

Postoji veza između sna i nivoa testosterona, nedovoljno sna dovodi do niskog nivoa hormona koji utiče na libido i seksualnu funkciju. Nedostatak sna uzrokuje značajan pad nivoa testosterona i muškarcima je potrebna dovoljna količina testosterona da bi dobili i održali erekciju.

Lek: Ako ništa ne može da vas natera da odspavate više sati noću, uradite to za vaš seksualni život.

Potencija MAX tinktura-sm

Potencija MAX

100% biljni ekstrakt za potenciju
1200 din
Detaljnije
macun-med-prirodni-afrodizijak-sm

Macun med 43g

Turski med - Prirodni afrodizijak
Od 625 din
Detaljnije
macun-med-kesice-prirodni-afrodizijak-sm

Macun kesice

Turski med - Prirodni afrodizijak
Od 625 din
Detaljnije
macun-med-prirodni-afrodizijak-240g-sm

Macun med 240g

Turski med - Prirodni afrodizijak
Od 1350 din
Detaljnije
Prirodni lek za potenciji

Najbolji prirodni lek za potenciju

Predstavljamo „Potencija MAX preparat“ – 100% prirodni lek za jačanje potencije.
Predstavljamo „Potencija MAX preparat“ – 100% prirodni lek za jačanje potencije. Ponovo otkrijte svoje samopouzdanje i strast! Sadrži biljne ekstrakte koji promovišu jačanje erekcije sa dužim trajanjem, povećavaju kvalitet i proizvodnju sperme i stimulišu mušku snagu i energiju. Ovu biljnu tinkturu mogu da koriste muškarci svih uzrasta.
Pročitaj detaljnijeNaruči proizvod
macun-med-prirodni-afrodizijak

Turski med Macun - Najbolji prirodni afrodizijak

Predstavljamo „turski med Macun“ – 100% prirodni afrodizijak.
Predstavljamo „turski med Macun“ – 100% prirodni afrodizijak. Ponovo otkrijte svoje samopouzdanje i strast! Ovo je najbolji prirodni afrodizijak za izdržljivost svetske klase u krevetu. Uništite erektilnu disfunkciju i prevremenu ejakulaciju!
Pročitaj detaljnijeNaruči proizvod
Copyright © Jačanje potencije - Sva prava zadržana